
پوشش ضد حریق : علوم و فنون ایمنی در برابر آتش سوزی دارای 2 هدف اصلی محافظت جانی و مالی می باشد . این علوم خصوصاً در دهههای اخیر از پیشرفت های چشمگیری در ابعاد مختلف مواد و مصالح، روشهای آزمایش و ارزیابی ; توسعه مقررات و استاندار ها، توسعه سیستم های کشف و اطفاء حریق و غیره برخوردارشده است. خواص مصالح و سیستمهای ساختمانی دربرابر حریق بسیار مورد توجه است. و حتی در تجارت جهانی این کالا، توجه فراوانی به خود اختصاص داده است.
تاثیر پوشش ضد حریق :
ایجاد پوشش ضد حریق بر روی ساختمان ، از فروپاشی آن در اثر افزایش دمای ناشی از حریق جلوگیری میکند. پوشش ضد حریق زمان کافی برای فراراز آتش و حریق و همچنین ارائه خدمات آتش نشانی را فراهم می کند. اجزای پوشش ضد حریق برای حفاظت انواع سازه فلزی و بتنی طراحی شده. و مورد استفاده قرار میگیرد.
با استفاده از پوششهای ضد حریق دمای اجزای اساسی ساختمان، (در مدت زمان معین) کنترل شده. و به سطح دمایی که باعث افت مقاومت و ریزش فولاد یا از دست رفتن ساختار بتن، نمیرسد. در مواقع حریق، سیستم فعال و غیر فعال (پوشش ضد حریق) میتوانند مکمل یکدیگر باشند.
در مجموع اجرای پوشش ضدحریق (سیستمهای ضد حریق غیرفعال) بر روی سازه ها به منظور پیشگیری از تخریب آنها در آتشسوزی و به دست آوردن زمان ارائه خدمات آتشنشانی طراحی و مورد استفاده قرار میگیرند.
پوشش ضد حریق و مدت زمان حفاظت از سازه در برابر حریق به نوع سازه (بتنی یا فولادی)، شکل و فرم سازه، نوعکاربری سازه، میزان مواد قابل اشتغال در ساختمان، نوع حریق احتمالی، فاصله ساختمان از ایستگاه آتشنشانی، افراد در حال کار و ساکن در محل و نیز زمان وقوع حریق بستگی دارد.
طرح و بررسی پوشش ضد حریق نیاز به شناخت دقیق آتش و عملکرد آن بر روی سازهها میباشد. شاید اکثریت بر این باور باشند که اجرای پوشش ضد حریق برای سازه های جدید است. اما پوشش ضد حریق بر روی سازه های تازه احداث و سازه های قدیمی قابل اجرا است.
مواد پاششی با خواص معدنی
پوشش های ضد حریق با خواص معدنی به دو نوع تر و خشک تقسیم می شوند . این پوشش ها که دارای سنگدانه های منبسط شده نظیر پرلیت و ورمیکولیت، چسباننده های هیدرولیک نظیر گچ و سیمان و یک عامل کفزا می باشند. این پوشش ها به دلیل اطمینان از صحت عملکرد و دقت اجرا از رنگ ها و بوردها رایج تر است. همچنین نسبت به دو پوشش دیگر از خواص مقاومتی بهتری برخوردار می باشند. و می توانند سازه را تا چهار ساعت در مقابل حریق عایق کنند. این مواد به روش پاششی اجرا می شوند.
مواد با پایه اختلاط خشک اصطلاحا به موادی اطلاق می شوند. که به صورت اولیه با آب مخلوط نمی شوند. بلکه به جای آن مواد تحت هوای کم فشار انتقال داده می شوند. و سپس در خروجی نازل با آبی که به صورت جداگانه به داخل نازل فرستاده می شود مخلوط می شوند. اختلاط تر نشان دهنده این است که محصول قبلا در محل با آب اختلاط یافته و تبدیل به یک مخلوط روان گردیده. و سپس تحت فشار به وسیله تجهیزات ویژه پاشش بروی سطح پاشیده می شود. با استفاده از این مواد در ضخامت 5-2 سانتی متر دیگر نیازی به گچ کاری نمی باشد. و همچنین رنگبری کمتری دارند.
الف- مزایای سیمانی :
1- این مواد قابلیت این را دارند که طور مثال با پوشش سنگ و دیگر مصالح زیباسازی بشوند.
2- مقاومت در مقابل ضربه
3- مقاومت در برابر رطوبت
4- ساپورت گیری آسان
ب- مزایای گچی :
– این مواد بسیار سبک هستند (با جرم حجمی سبک تر از آب ) در نتیجه بر روی سازه اضافه بار ایجاد نمی کنند.
– به علت قدمت تولید و استفاده مواد پاششی (سیمانی و گچی) با سابقه بیشتر از50 سال دارای گارانتی 50 ساله می باشند(عمر سازه)
- تیم تولید محتوا
- اسفند 18, 1399
- 1878 بازدید